Harjoitukset

Nuoriso-osastossa harjoitellaan samoja asioita kuin hälytysosastossakin, mutta toiminta ei ole aivan yhtä totista touhua vaan harjoituksissa pyritään myös hauskanpitoon.

Nuoriso-osastossa oppii paljon palokuntataitoja, kuten erilaisia palokunnan käyttämiä selvityksiä, savusukellusta ja viestiliikennettä, sekä myös useita yleishyödyllisiä kansalaistaitoja, kuten ensiapua ja alkusammutusta.

Harrastus sopii niin tytöille kuin pojillekin, aikaisempaa kokemusta tai tietoa palokuntatoiminnasta ei tarvita. Riittää, kun on kiinnostusta harrastusta kohtaan, sillä pärjää pitkälle!

Nuoriso-osastoa kouluttavat palokuntamme hälytysosastolaiset.

Viikkoharjoitusten lisäksi nuoriso-osastollamme on myös muuta toimintaa, nuoret ovat esimerkiksi yhdessä muiden osastojen kanssa järjestämässä Päivä Paloasemalla -tapahtumaa joka marraskuu. Tapahtuma on osa valtakunnallista paloturvallisuusviikkoa ja nuoret pääsevät tapahtumassa mm. pitämään toimintarasteja vierailijoille.

Lisäksi pyrimme hälytysosaston ja harrasteosaston kanssa järjestämään vuosittain nuoriso-osastollemme YöVPK-harjoituksen. Harjoituksessa osallistuvat nuoret ovat vuorokauden asemalla ja toimivat kuin oikea palokunta, eli lähtevät kouluttajien järjestämille hälytystehtäville aina kun kutsu käy. YöVPK on todella mieluinen kokemus nuorille ja hauskanpidon ohella nuoret pääsevät kunnolla käyttämään viikkoharjoituksissa opittuja taitoja.