KY5597 – Letkuauto

KY5597

Letkuauto

Merkki: Mercedes-Benz 609D

Vuosi: 1994

Moottori: 66kW (90 hv)

Vetotapa: Takaveto

Korityöt: MP-Kevytlava

Omistaja: Kymenlaakson Pelastuslaitos

Käyttäjä: Kouvolan VPK

Miehistö: 1+6

Tämä ajoneuvo on uudesta asti ollut Kouvolan VPK:n käytössä ja sitä käytetään Pelastuslaitoksen kanssa tehdyn sammutussopimuksen mukaisesti hälytystehtävillä. Tyypillisiä tehtäviä tällä ajoneuvolla on vesiaseman/vesitäydennyspisteen perustaminen ja runkolinjan (110mm) selvittäminen.

Kuljettajan paikka

Kuljettajalla on käyettävissään ajoneuvon hallintalaitteiden lisäksi VIRVE-päätelaite, VHF-ajoneuvoradio sekä navigointia varten hankittu tabletti.

Yksikönjohtajan paikka

Yksikönjohtajalla on käytössään VIRVE-päätelaite, VHF-käsiradio sekä kattava valikoima vesiasemakarttoja ja maastokarttoja.

Miehistötila

Miehistötilasta löytyy paikat viidelle, sekä käsivalaisimet kolmelle. Ohjaamosta löytyy myös yksi VHF-käsiradio takalaitanostimella työskentelevälle.

Oikea puoli

Oikealta puolelta löytyy mm. kiinteäasenteinen agrekaatti, sekä työmaavalaisimia, sekä moottori- ja sähkösaha ja muuta raivauskalustoa. Alalaatikoista löytyy työkalupakki ja letkusiltoja pääjohdoille.

Takalaita

Takaosasta löytyy takalaitanostin, sekä pääletkua. Häkistä löytyy laskostettuna noin 500 metriä 110mm runkoletkua. Takana on myös isotehoinen Rosenbauer Fox3-moottoriruisku imuletkuineen ja tarvikkeineen.

Vasen puoli

Vasemmalta puolelta löytyy lisää pää- ja työletkua, sekä paloposti- ja vesiasemakalustoa. Lisäksi tältä puolelta löytyy jälkivahingontorjuntakalustoa kuten vesi-imuri, uppopumppuja ja lastoja. Tältä sivulta löytyy myös järeitä jakoliittimiä ja sulkutolppia jalkoineen.