KY551 – Sammutusauto

Merkki ja malli: Scania 124G

Vuosimalli: 2001

Moottori: 265kW (360 hv)

Vetotapa: 4×2

Korityöt: Saurus

Vesisäiliö: 2800l

Istumapaikat: 1+5

Omistaja: Kymenlaakson Pelastuslaitos

Käyttäjä: Kouvolan VPK


Tämä ajoneuvo on tullut Kymenlaakson pelastuslaitokselta entisen sammutusauton tilalle vuonna 2014. Ajoneuvoa käytetään Pelastuslaitoksen kanssa tehdyn sammutussopimuksen mukaisesti erilaisissa palo- ja pelastustehtävissä, kuten rakennuspalo, palohälytys, tieliikenneonnettomuudet yms.

Kuljettajan paikka

Kuljettajalla on ajoneuvon hallintalaitteiden lisäksi käytössään Garminin navigaattori, VHF-ajoneuvoradio, VIRVE-päätelaite ja VHF-käsiradio.

Yksikönjohtajan paikka

Yksikönjohtajalla on käytettävissään VIRVE-ajoneuvopäätelaite, VIRVE-päätelaite, VHF-käsiradio ja Dräger-paineilmalaite, sekä PEKE-tietokone.

Takapenkki

Takapenkiltä löytyy monipuoliset henkilösuojaimet niin tieonnettomuuksiin viiltosuojahanskojen, huomioliivien ja silmäsuojainten muodossa kuin rakennuspaloihin ja muihin palotehtäviin Dräger paineilmalaitteiden, MSA:n lämpökameran ja muiden suojainten muodossa. Takapenkiltä löytyy myös kevytkypärät ja tehtävän jälkeiseen huoltoon vaihtoväliasut.

Kaappi 3

Tästä kaapista löytyy niin hyökkäyskehikko kuin muutakin letkukalustoa, sekä hieman jälkivahingontorjuntakalustoa kuten savutuuletin ja uppopumppu. Tässä kaapissa on myös ajoneuvon generaattorin käyttöpaneeli ja pumpun käyttöpaneeli paineyhteineen.

Kaappi 4

Tässä kaapissa on sijoitettuna suihkuputkikalusto ja säiliön täyttöyhde. Käännettävän seinän takaa löytyy pistosuihkuputkisarja ja vaahtokalustoa.

Kaappi 5

Tästä kaapista löytyy palopostikalusto ja moottoriruisku, sekä työmaavalaisimia ja käsisammuttimia.

Kaappi 6

Tässä kaapissa on kaikki tieliikennehälytyksissä tarvittava kalusto kuten hydraulisetpelastusvälineet, stabilointiportaat ja potilaan suojaamiseen käytettävät välineet. Lisäksi tässä kaapissa on työjohtokela jota voi käyttää esimerkiksi roskispaloihin tai syttymisen estoon tieliikenneonnettomuuksissa.

Kaappi 7

Tässä kaapissa on murtovälineet, sekä rankalauta.

Kaappi 8

Tässä kaapissa puolestaan on moottorisahat ja akkutyökalut, sekä murtopakki. Täältä löytyy myös liikenteenohjausvälineistöä ja metsurinvaatteita.

Kaappi 9

Tässä kaapissa on valtaosa auton letkukalustosta, sekä toinen pumpun käyttöpaneeli paineyhteineen.