Nuoriso-osasto

Nuoriso-osaston syksyn 2017 harjoituskausi alkaa 9.8.2017! TERVETULOA!

 

NUORET

Palokuntanuorten harjoituksissa opetellaan samoja taitoja kuin palokunnan hälytysosastossakin. Nuorten toiminta ei kuitenkaan ole aivan yhtä totista touhua vaan siinä keskitytään enemmänkin yhteistyötaitoihin muiden nuorten kanssa, samalla kartutetaan vähitellen myös omaa osaamista. Nuoret oppivat palokuntataitojen lisäksi paljon erilaisia yleishyödyllisiä kansalaistaitoja, esimerkiksi alkusammutusta ja ensiapua.

Nuoriso-osastolla on omat kouluttajat, jotka valvovat ja ohjaavat nuoria harjoituksissa. Nuorten harjoitukset ovat keskiviikkoisin klo 18:00 – 20:00 osoitteessa Palovartijantie 5, Kouvola (Kouvolankylän VPK:n talo eli Meksiko-talo).

 

KILPAILUT

Palokuntanuorille järjestetään joka vuosi kilpailuja, joihin nuoriso-osastomme osallistuu aina tilaisuuden tullessa. Kilpailuja on monenlaisia: on tietyn alueen nuorten välisiä kilpailuja, pelastusalanliittojen välisiä kilpailuja sekä kaiken huippuna suomenmestaruuskilpailu Veikon Malja. Ei pidä myöskään unohtaa tietokilpailuja, joita järjestetään usein leirien yhteydessä. Kilpailut ovat mieluisia kokemuksia sijoituksesta riippumatta ja usein kilpailumatkat kavereiden kanssa ovat niitä asioita, joita muistellaan lämmöllä vielä monien vuosien jälkeenkin.

 

LEIRIT

Leirit ovat kilpailujen ohella vuoden kohokohtia palokuntatoiminnassa. Kesällä heinäkuussa Kaakkois-Suomen pelastusalanliitto järjestää viikon mittaisen koulutusleirin. Leirillä nuoret käyvät erilaisia kursseja ikätason mukaan. Kursseilla kehitetään jo aikaisemmin opittuja taitoja sekä opetellaan uusia asioita. Koulutusten lisäksi leirillä on paljon kaikenlaista kivaa ohjelmaa, kuten saunomista, uintia, kilpailuja jne. Eikä tietenkään sovi unohtaa leiriltä löytyviä uusia ystäviä, joiden kanssa voi viettää aikaa ja monien kanssa ystävyyssuhteet kestävät vuosienkin päähän. Leiriviikon kruunaa viimeisenä iltana järjestettävä leiridisco!

Maaliskuun alussa KASPELI järjestää viikonlopun mittaisen Talvileirin. Mikä olisikaan hienompi tapa viettää talvista viikonloppua, kuin leireillä luonnon helmassa, majoittua teltassa ja nauttia kamiinan lämmöstä? Yöllä vietettyjen kipinävuorojen tunnelma on ainutlaatuinen, niistä hetkistä riittää juttuja vielä leirin jälkeenkin. Leiriin kuuluu luonnollisesti yhdessäoloa niin oman kuin muidenkin palokuntien jäsenten kanssa ja erilaista talvista ohjelmaa on järjestetty koko viikonlopuksi.

 

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Aktiivisuus, rehellisyys, vastuuntunto ja käytännön taidot kuuluvat hyvän palomiehen ominaisuuksiin. Jos Sinulla on halu kehittää itseäsi näissä asioissa, tule mukaan vapaaehtoispalokuntamme toimintaan.

Nuorisotoiminta sopii sekä tytöille että pojille. Harrastuksesta saattaa hyvinkin tarttua kipinä tulevaan ammattiisi.

Tullessasi mukaan, tarvitset:

* Paljon reipasta mieltä

* Ryhmätyötaitoja

* Halun oppia uutta

* Hieman luku- ja kirjoitustaitoa

ja olet 8-16-vuotias.

Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä palokuntaamme nuoriso-osaston johtajaan joko soittamalla, tekstiviestillä tai laittamalla WhatsApp -viesti (nro. 040 590 4805) tai ota yhteyttä sähköpostilla jenni.pekkola(a)kouvolanvpk.com, korvaa (a) merkillä @